Ochrana osobních údajů

Ochrana osobních údajů 

 

Informace o zpracování osobních údajů

(ve smyslu zákona č. 101/2001 Sb., o ochraně osobních údajů ve znění pozdějších předpisů a nařízení EU 2016/679 GDPR ze dne 27. dubna 2016, s účinností od 25. května 2018)

Základní umělecká škola Králíky je správce osobních údajů. Zpracovává osobní údaje zaměstnanců, žáků, jejich zákonných zástupců a jimi pověřených osob.

Údaje o žácích a jejich zákonných zástupcích jsou zpracovávány zejména z přihlášky ke vzdělávání v ZUŠ (jména, adresy, kontaktní údaje, data narození a rodná čísla). Tyto údaje jsou zpracovávány ve veřejném zájmu a dále základě zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) za účelem vedení školní matriky, seznamů dětí, kroniky školy, knihy úrazů, označování věcí dětí a seznamů oprávněných osob.

Základní umělecká škola Králíky dále zpracovává audiovizuální záznamy, které slouží pouze k prezentaci činnosti školy, dokladu o její činnosti a pro potřeby dětí a jejich zákonných zástupců. Tyto záznamy jsou publikovány na webových stránkách školy, facebooku školy, místních zpravodajích, výstavách, veřejných vývěskách ZUŠ a na školním tablu.

Na základě školského zákona jsou údaje v případě potřeby poskytovány také SPC, PPP, Městský úřad (odbor školství, sociální) a ČŠI.

Každý, jehož osobní údaje jsou zpracovávány, má právo požadovat od správce přístup k jeho osobním údajům, požádat o jejich opravu, výmaz nebo omezení zpracování. Zároveň může na rozsah a způsob zpracování podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Dále má právo vznést námitku proti zpracování a právo na přenositelnost údajů. Pokud jsou osobní údaje zpracovávány na základě souhlasu má zákonný zástupce žáka, zletilý žák právo kdykoli souhlas odvolat. Škola nepředává osobní údaje do jiných států. Zpracovává osobní údaje pouze v nezbytně nutné míře a má zpracovány vnitřní postupy pro jejich zabezpečení.

 

Kontaktní údaje správce:

Základní umělecká škola Králíky, Nádražní 483, 56169 Králíky

email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Tel: +420 465 631 242, Mobil: 604 151 356

 

Kontakt na pověřence pro ochranu osobní údajů:

Mgr. Denisa Černohousová

email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Tel: +420 465 670 723

Novinky

article thumbnailPřijďte svojí účastí podpořit a oslavit svátek hudby se žáky, učiteli, absolventy ZUŠ Králíky a dalšími hudebními umělci - hosty na Vítání léta hudbou ve čtvrtek 21. června do kulturního domu Klub...
article thumbnailŽáci a učitelé tanečního oboru Základní umělecké školy Králíky Vás srdečně zvou na svůj závěrečný program „Tančíme pro radost 2018“, který se uskuteční ve velkém sále kulturního domu Klub Na...
article thumbnailPřijměte pozvání k zápisu nových žáků ke studiu v ZUŠ Králíky pro školní rok 2018/2019. Zápis nových žáků bude probíhat ve dnech:   Středa 13. 6. 2018 – 15:00– 17:00 hodin - v budově ZUŠ Králíky -...
article thumbnailSrdečně Vás zveme k návštěvě a prohlídce Absolventské výstavy závěrečných prací žáků výtvarného oboru ZUŠ, která je instalována v Městském muzeu Králíky od 17. 5. - 24. 6. 2018. Vernisáží jsme...

QR kód

Školský portál